Συνταγή για Λαζαράκια
Πλένουμε χεράκια, μαζεύουμε τα υλικά που χρειαζόμαστε, βάζουμε ποδίτσα και ξεκινάμε!!!
- Ρίξτε το αλεύρι σε λεκάνη
- Διαλύστε τη μαγιά, ρίξτε τη στη λεκάνη με το αλεύρι και ζυμώστε
- Ρίξτε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και ξαναζυμώστε
- Ρίξτε τις σταφίδες και ζυμώστε μέχρις όότου το μείγμα δεν θα κολλάει στα χέρια σας
- Αφήστε το μείγμα σας να "ξεκουραστεί" για περίπου μισή ώρα
- Κάντε 2 λωρίδες που θα τις πλέξετε μεταξύ τους.
- Κάντε μια μικρή μπαλίτσα για κεφάλι και τοποθετήστε τα γαρύφαλλα για μάτια.
- Ψήστε τα σε 180-200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.