• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Πασχαλινές Συνταγές

 

Συνταγή για Λαζαράκια

 

Πλένουμε χεράκια, μαζεύουμε τα υλικά που χρειαζόμαστε, βάζουμε ποδίτσα και ξεκινάμε!!!

 

- Ρίξτε το αλεύρι σε λεκάνη

- Διαλύστε τη μαγιά, ρίξτε τη στη λεκάνη με το αλεύρι και ζυμώστε

- Ρίξτε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και ξαναζυμώστε

- Ρίξτε τις σταφίδες και ζυμώστε μέχρις όότου το μείγμα δεν θα κολλάει στα χέρια σας 

- Αφήστε το μείγμα σας να "ξεκουραστεί" για περίπου μισή ώρα

- Κάντε 2 λωρίδες που θα τις πλέξετε μεταξύ τους.

- Κάντε μια μικρή μπαλίτσα για κεφάλι και τοποθετήστε τα γαρύφαλλα για μάτια. 

- Ψήστε τα σε 180-200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.